Ultimele Știri

Cameron, emoționat de moartea băiețelului sirian. Va primi mai mulți refugiați

David Cameron

Premierul britanic David Cameron a fost impresionat de cazul băiețelului sirian, găsit mort pe o plajă din Turcia și a hotărât primirea unui număr mai mare de refugiați, mai ales după ce Marea Britanie a fost acuzată că nu se implică în criza imigranților.

Guvernul încearcă să găsească o soluţie și conform ziarelor The Times şi The Telegraph, în prezent este întocmit un plan care prevede acceptarea a mii de refugiaţi, dar care ar urma să fie aduşi direct din tabere ONU de la graniţa siriană.

Cameron urmează să anunţe vineri un plan menit să ajute mai mulţi refugiaţi sirieni, pe fondul presiunilor tot mai mari din ţară şi din străinătate şi acuzaţiilor că Marea Britanie nu se implică în criza imigranţilor din Europa.

Acesta a declarat că Marii Britanii chiar îi pasă de refugiați și va încerca să măească numărul de refugiați pe care îi va primi: „Nu există o soluţie care presupune pur şi simplu să accepţi oameni, trebuie să fie o soluţie cuprinzătoare”.

Cu toate acestea, The Gurdian scrie despre îngrijorarea premierului britanic: „Cameron este convins în continuare că, dacă ar accepta un număr mare de refugiaţi aflaţi deja în Europa, criza s-ar agrava şi ar încuraja haosul”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*