„Cameră de tortură” pentru elevi, amenajată în şcoală. Copii bătuţi şi înjuraţi

abuz profesori

„Cameră de tortură”, bătăi, amenințări, jigniri, ore nepredate. De asta au parte elevii Şcolii Gimnaziale cls. I-VIII din Vaţa de Jos, chiar în timpul programului şcolar. De la şoferul de microbuz până la directorul unităţii şcolare, cadrele didactice maltratează copiii. Revoltaţi de faptul că elevii sunt umiliţi şi bătuţi, părinţii au făcut reclamaţii la Inspectoratul Şcolar şi la Protecţia Copilului, şi sunt hotărâţi să acţioneze în instanţă conducerea şcolii.

Părinţii elevilor susţin că de la începutul anului şcolar, elevii de la școala din Vaţa de Jos sunt bătuţi, maltrataţi şi umiliţi de unii profesori, în timpul orelor de curs. Mai mult decât atât, şoferul microbuzului şcolar şi secretarul unităţii de învăţământ, care este fratele directoarei şcolii, au aceeaşi atitudine cu copiii, îi ameninţă, ba chiar au format şi o „cameră de tortură”, în care sunt închişi elevii neascultători, şi maltrataţi. Sătui de toată această tortură, o familie din localitatea Vața de Jos, sat Tîrnava de Criş, cu un băiat în clasa a șasea în instituția de învățământ, a decis să rupă tăcerea.

„Ceea ce se întâmplă în acea şcoală este mai rău decât în junglă, este o tortură pentru copii şi pentru noi, părinţii. În semestrul I al acestui an şcolar, băiatul meu a fost jignit, ameninţat şi maltratat fizic de şoferul microbuzului. Într-una din zile, acest şofer l-a prins de gât pe copil şi l-a trântit în scaun, înjurându-l. În acelaşi timp, directoarea unităţii de învăţământ, îi bate pe elevi, le dă cu pumnii în cap, îi înjură, i-a ameninţat şi umilit în timpul orelor de curs.

„Profesorul de informatică, care este fratele directoarei, procedează la fel ca mama sa. A bătut copiii, i-a înjurat şi am înţeles că pe un băiat l-a umilit în faţa întregii clase, după ce l-a forțat să-și dea singur palme. Mai mult decât atât, mi-a spus copilul că la şcoală este o cameră de tortură, pe care o cunosc toţi elevii şi că acolo sunt băgaţi cei neascultători şi maltrataţi”, a adăugat un părinte, pentru sursa citată.

Directoarea unităţii de învăţământ a negat toate acuzaţiile şi susţine că totul este o manipulare la adresa ei. „Poate pentru că sunt profesoară de matematică, şi această materie nu este văzută cu ochi buni de niciun elev, mi-au fost aduse aceste acuzaţii. Eu niciodată, în cei 12 ani de când conduc această unitate, nu am bătut elevii, nu i-am jignit şi nici nu obişnuiesc să ameninţ părinţi.

De camera de tortură din şcoală am auzit de la colegii dumneavoastră din presă, dar mă îndoiesc că ar fi o asemena cameră în incinta unităţii de învăţământ. În ceea ce priveşte Jurnalul acela al clasei, am cerut şi eu să îl văd, dar nimeni nu a putut să mi-l arate pentru că nu a mai fost găsit. Într-adevăr fiul meu este profesor în această şcoală, dar este de ajuns să vă uitaţi la el ca să vă daţi seama că nu ar putea să atingă nici cu un deget elevii, apăi să îi umilească. În rest nu ştiu de unde au venit toate acuzaţiile împotriva mea şi a cadrelor didactice implicate, dar am avut o inspecţie din partea inspectoratului şi aşteptăm să vedem rezultatul anchetei lor”, a explicat aceasta.

loading...

One thought on “„Cameră de tortură” pentru elevi, amenajată în şcoală. Copii bătuţi şi înjuraţi

  1. Daca citatul este autentic, si parintele respectiv avea o doza inacceptabila de alcool la bord.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *