Ultimele Știri

Călin Popescu-Tăriceanu, la Înalta Curte de Casație și Justiție

tariceanu

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, s-a prezentat marți la Înalta Curte de Casație și Justiție, pentru un nou termen în dosarul în care este judecat pentru săvârșirea infracțiunilor de mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului.

Călin Popescu-Tăriceanu a fost trimis în judecată de DNA pe 7 iulie pentru săvârșirea infracțiunilor de mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului.

În dosar este implicat și Dorin Marian, fost consilier prezidențial în timpul mandatului lui Emil Constantinescu și fost șef al Cancelariei premierului Călin Popescu-Tăriceanu, acesta fiind acuzat de mărturie mincinoasă.

Tăriceanu a făcut, sub jurământ, la data de 15 aprilie 2016, declarații necorespunzătoare adevărului cu privire la aspecte esențiale din dosarul privind retrocedarea nelegală a unei suprafețe din Pădurea Snagov și a Fermei Băneasa. Acesta nu ar fi spus tot ce știe în legătură cu împrejurări esențiale, urmărind prin aceasta împiedicarea/ îngreunarea tragerii la răspundere penală a inculpaților cercetați în dosarul trimis în judecată.

„În același context, inculpatul a mai precizat că nu a avut o relație apropiată cu inculpatul Marcovici Marius, ascunzând totodată că are cunoștință de relația acestuia din urmă cu inculpatul Tal Silberstein. Totodată, inculpatul Popescu Tăriceanu Călin Constantin Anton a afirmat în mod nereal că nu l-a prezentat/introdus pe Tal Silberstein altor politicieni din România”, spun procurorii.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*