Ultimele Știri

California rămâne fără apă din cauza deversării deșeurilor petroliere în acvifer

fracturare hidraulica

Statul american California se confruntă cu lipsa apei potabile din cauza distrugerii bazinului acvifer de către companiile petroliere, respectiv cele care exploatează gaze de șist.

Companiile de petrol și gaze au injectat în sol deșeuri care au distrus bazinul acvifer, astfel Agenția de Protecție a Mediului din SUA a descoperit că au injectat de 2500 de ori în bazine acvifere protejate.  Companiile care exploatează gaze de șist printre care și Chevron au injectat lichidul de fracturare hidraulică în sol fapt ce a dus la distrugerea resurselor de apă potabilă, în statul California, stat care se confruntă deja cu secete prelungite. 

monterey_600În California se exploatează șisturile bituminoase din formațiunea Monterey. Potrivit unui raport al Associated Press, companiile de petrol și gaze  au avut permisiunea funcționarilor locali de a elimina deșeuri și alte fluide în acvifere și apa folosită la  irigații.

Steve Bohlen de la Divizia de petrol, gaze și resurse geotermale din California a declarat că 140 de site-uri de injectare au pompat activ deșeuri în acvifere cu apă potabilă.

Autoritățile afirmă că vor avea nevoi de zeci de ani pentru a descoperi toate cazurile de contaminare. Experții  au remarcat că, în cazul în care acviferele nu sunt afectate  deja, procedura ar putea dura ani sau decenii pentru a dovedi acest lucru.

„Problema cu monitorizarea doar [ pentru contaminanți ] este că atunci când îl vedeți în fântână, e prea târziu,” afirmă Timotei Parker, un fost expert guvernamental în industria petrolieră, pentru AP. „Este foarte greu să cureți un acvifer după ce a fost contaminat.”

În octombrie 2014, statul american a descoperit că industriași au injectat circa 750 milioane de litri de ape uzate în acviferele de apă potabilă și apa folosită pentru irigații.

lichid de fracturareLichid de fracturare 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*