Ultimele Știri

Calificare istorică pentru „U” Cluj în finala Cupei României

Universitatea Cluj s-a calificat în finala Cupei României

Universitatea Cluj s-a calificat în finala Cupei României după jumătate de secol, reușind să învingă rivala CFR Cluj la penalty-uri, scor 4-2.

Derby-ul de pe Someș s-a transformat într-un meci plictisitor, ca între echipele care se bat la retrogradare, mai ales în primele minute, când nici de o parte nici de alta nu se apropia mingea de poartă. Abia după jumătate de oră de joc, s-a ivit un prim şut periculos al olandezului Gravenberch, care a trimis din interiorul careului advers, dar Mincă a fost atent şi a reţinut fără prea multe probleme. 

Repriza secundă a început în același tempou nefericit, fiecare echipă încercând să scape fără gol primit. Prima ocazie a CFR-ului a venit în minutul 64, când Păun trage pe spațiul porții, din poziţie centrală, după o fază excelentă creată de Dore, însă șutul este deviat. Până spre finalul timpului regulamentar de joc, cele două echipe au avut câteva ocazii neînsemnate, care au înghețat atmosfera de pe Cluj Arena.

În prelungiri, cea mai mare ratare le-a aparţinut celor de la Universitatea Cluj. Mengolo a profitat de o gafă a lui Jakolis şi a şutat de la 15 metri, dar mingea s-a dus puţin pe lângă poartă.

Totul s-a decis la loviturile de departajare. Veselovsky a apărat penalty-urile lui Larie şi Petrucci, în timp ce „studenţii” nu au greşit de la 11 metri. Eroul-portar i-a calificat în finala Cupei României, după o pauză de 50 de ani. „U” Cluj a jucat ultima finală de cupă în 1965, când a şi câştigat-o, trofeul fiind singurul din istoria clubului alb-negru.

Echipele de start:

U Cluj: Veselovsky – Ciupe, Neag, Skvorc, Bambara – Kovacs, A. Lungu – Gravenberch, Ceppelini, Morar – Lemnaru
Rezerve: Dolha, Cristocea, Viveiros, Mengolo, R.Costin, Castillion, Jovanovici
Antrenor: Adrian Falub

CFR Cluj: Mincă – Jakolis, Larie, Carp, Camora – Petrucci, Muniru – Deac, Tade, Păun – Dore
Rezerve:
Amadio, Tînc, Tiago Lopes, Veres, Jazvici, Negruţ, Chanturia

Antrenor: Eugen Trică

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*