Ultimele Știri

Călătoria cu metroul se scumpește cu 33%

Reprezentanții Metrorex au anunțat că se va scumpi călătoria cu metroul. Din 28 martie biletele de metrou se vor putea scumpi cu 33%.

Compania a cerut deja acest lucru Ministerului Transporturilor, iar proiectul apare pe site. Dacă cererea este aprobată, o cartelă pentru două călătorii s-ar scumpi cu un leu, de la 4 la 5 lei, iar una cu zece călătorii ar urma să coste 20 de lei, în loc de 15.  

Preţul unui abonament săptămânal cu număr nelimitat de călătorii va creşte de la 20 lei la 25 lei, iar cel al unui abonament de o zi va fi majorat de la 6 lei la 8 lei.

După calculele reprezentanților Metrorex, această scumpire va conduce la o creștere a veniturilor anuale cu aproape 44 de milioane de lei.

Ultima scumpire a călătoriilor cu metroul datează din august 2012, cea mai mare creştere fiind operată la cartelele de 10 călătorii, care s-au scumpit cu 50%, de la 10 lei la 15 lei.

Un proiect de ordin al ministrului Transporturilor din octombrie 2013 prevedea scumpirea tarifelor pentru călătoria cu metroul cu 25%-33%, creşterea nefiind însă pusă în practică.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*