Ultimele Știri

Cafeaua este considerată o băutură miraculoasă

Cafeaua poate avea efecte benefice asupra sănătății. Acest lucru se va întâmpla însă dacă o consumăm în cantități moderate, altfel efcectele nu vor fi la fel de benefice ci din contră. Unii cercetători încearcă să ne avertizeze că această băutură are efecte negative asupra sănătății noastre, cauzând boli cardiace, probleme la naștere sau chiar cancer pancreatic.

În primul rând, cafeaua este consumată dimineața pentru efectele sale de scurtă durată. Aceasta ajută la alungarea stării de somnolență și a oboselii vizibile, și ne ajută să gândim mai clar. Se consideră, de asemenea, că băută în cantități moderate, acest lucru însemnând maxim două căni pe zi, poate preveni apariția diverselor afecțiuni precum cancerul de colon, astmul, diabetul sau maladia Parkinson.

Cafeaua este folosită și pentru deficiențele respiratorii, fiind recomandată celor care au afecțiuni pulmonare. Se consideră că aceasta este bună și pentru folosirea în cazul nou-născuților care au insufieciență respiratorie. Prin folosirea ei li se provoacă acestora o respirație mai ușoară.

Este adevărat însă ca aceasta aduce și efecte nedorite precum tremuratul sau lipsa de echilibru. De asemenea nu este deloc recomandată celor care au probleme cu creșterea tensiunii arteriale.

Un alt adevăr este că ea poate produce dependență, precum un drog. De fapt, este considerat cel mai popular drog din lume, care îți oferă o stare mai energică.

De unde provine cafeaua?

Boabele de cafea sunt culese din arborii de cafea. Acestea cresc în regiunile tropicale și subtropicale, unde sunt precipitații abundente, zona principală de cultură fiind situată de o parte și de alta a ecuatorului, la altitudini între 200 și 1200 de metri, rareori la 2000 de metri. Cafeaua recoltată la o astfel de altitudine este, în mod simbolic, denumită ”High Grown”  și este de o calitate superioară.
green-coffee-bean1

 

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*