Ultimele Știri

Cafeaua, cel mai bun prieten al femeii

Într-o ceaşcă rotundă, pătrată sau ovala, oriunde ai pune-o, cafeaua reuşeşte să te ademenească cu aroma şi mirosul său. În fiecare dimineaţă cu toţii tânjim după ea şi de fiecare dată simţim că prindem aripi atunci când o gustăm. Pentru mulţi este cel mai aşteptat prieten pentru care s-ar trezi zilnic, numai să-i simtă prospeţimea.

Din fericire pentru doamne, cafeaua reprezintă şi un secret al frumuseţii. Datorită antioxidanţilor pe care îi conţine, este terapie pentru piele şi păr, celulită şi riduri. Un tratament săptămânal complet cu cafea reduce 46% liniile fine şi cu 64% aspectul obosit al pielii.

În cazul în care doriţi să aveţi un păr mătăsos puteţi prepara o mască dintr-o cafea tare. Aceasta se aplică pe părul uscat şi se aşteaptă 15 minute să acţioneze. Se îndepărtează cu apă din abundenţă şi şamponul obişnuit, iar după doar câteva săptămani de utilizare părul va fi strălucitor, mătăsos şi sănătos.

Cafeaua, datorită conţinutului de cafeină, are efecte miraculoase când vine vorba de celulită sau problemele de retenției de apă. Tocmai de aceea se poate realiza un amestec care să ajute doamnele cu aceste neplăceri. Se amestecă 4 linguri de zaț de cafea ( de la cafeaua proaspăt preparată), cu 2 linguri de zahăr brun. Se adaugă 6 linguri de ulei de măsline (puteți utiliza, de asemenea, ulei de nucă de cocos lichid) și 1 lingură de miere.

Cafeina este foarte utilă în diminuarea celulitei și în înmuierea pielii, iar zahărul funcționează ca un exfoliant blând, în timp ce mierea va hrăni pielea, iar uleiul va ajuta la hidratarea ei. Masează pielea umedă ( în timp ce ești la duș) cu acest exfoliant cu mișcări circulare pentru câteva minute, acordând o atenție specială zonelor cu celulita și locurilor în care ai pielea uscată, apoi clătește cu apă. Pielea ta va fi foarte moale, hidratată și netedă și corpul tău va dobândi o strălucire naturală.
 
Totodată cafeaua poate să fie un tratament esenţial şi în cazul celor care se confruntă cu probleme care ţin de ten. Amestecă o lingură de zaţ cu o lingură de miere de albine şi puţin ulei de măsline, pentru un ten uscat şi mixt, sau cu miere de albine şi zeamă stoarsă de la o jumătate de roşie ori lămâie, pentru un ten gras. Masează amestecul pentru că subsţantele active să-şi facă mai repede datoria, insistând asupra zonelor cu probleme(acnee, puncte albe sau negre), apoi spală-te cu apa călduţă.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*