Ultimele Știri

Cadoul din cutia de pantofi pentru copii nevoiași – Shoebox

Un clujean a realizat un proiect inedit prin care face Crăciunul mai frumos pentru copii sărmani. Încă de acum 8 ani, Valentin Vesa, are grijă ca Moș Crăciun să ajungă și la copii nevoiași. El a avut ideea unei campanii prin care oameni din 19 oraşe oferă, în cutii de pantofi frumos împachetate, cadouri pentru micuții nevoiaşi.

Totul a început în momentul în care, Valențin și soția lui, au dorit să-și învețe propiul copil să dăruiască, să fie mai bun. Încurajat de părinţi, micuțul, a așezat jucăriile într-o cutie de pantofi și au mers împreună la marginea oraşului ca să le dăruiască copiilor care trăiesc lângă groapa de gunoi.

 

Această întâmplare a impresionat mai multe persoane care la rândul lor au făcut același lucru.

Treptat proiectul a ajuns să fie cunoscut, mai ales prin intermediul internetului. S-a construit un site, unde, cei care doreau să se implice aveau acces la toate informațiile. În acest an, 19 orașe participă la această campanie, iar multe persoane s-au oferit voluntar să colecteze și mai apoi să împartă cutiile, copiilor nevoiași.

1

„E o muncă voluntară. Oamenii m-au contactat şi mi-au spus că vor să aibă şi ei un sediu în oraş, că au un loc unde pot fi depozitate cadourile, ne-am înţeles şi asta a fost. Ei se ocupă şi ca darurile să ajungă la copii“, povesteşte Valentin.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*