Cadariu a cerut direcţiilor de sănătate publică să verifice contractele încheiate de spitale cu Hexi Pharma

Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achiumaş Cadariu, a cerut, vineri, reprezentanţilor Direcţiilor de Sănătate Publică din ţară să verifice prin compartimentele de audit contractele încheiate de spitale cu firma Hexi Pharma.

De asemenea, ministrul Sănătăţii a cerut sprijinul Ministerului Afacerilor Interne ca toate unităţile medicale aflate în subordinea autorităţilor publice locale să fie auditate în privinţa contractelor încheiate cu Hexi Pharma.

Vineri, la sediul Ministerului Sănătăţii a avut loc cea de-a patra videoconferinţă cu reprezentanţii direcţiilor de sănătate publică din ţară pe tema măsurilor de control în ceea ce priveşte biocidele utilizate în unităţile medicale.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, ministrul Patriciu Achimaş Cadariu le-a cerut reprezentanţilor direcţiilor de sănătate publică să verifice prin compartimentele de audit contractele încheiate de spitale cu firma Hexi Pharma.

De asemenea, ministrul Sănătăţii a cerut sprijinul Ministerului Afacerilor Interne ca toate unităţile sanitare publice aflate în subordinea autorităţilor publice locale să fie auditate în ceea ce priveşte contractele încheiate cu compania Hexi Pharma.

Scandalul Hexi Pharma a izbucnit după ce Gazeta Sporturilor şi jurnalistul Cătălin Tolontan au dezvăluit, bazându-se pe declaraţiile şi pe documentele furnizate de foşti angajaţi ai firmei, că dezinfectanţii furnizaţi de aceasta spitalelor au concentraţii mai mici decât cele înscrise pe etichetă. De asemenea, jurnaliştii au relatat că patronul firmei, Dan Condrea, este acţionar la o firmă care asigură servicii de curăţenie în spitale, aceasta având acelaşi administrator ca şi Unilab, laboratorul unde  ar trebui să fie verificată calitatea dezinfectanţilor. Analize făcute în laboratorul de stat ICECHIM au arătat că dezinfectanţii livraţi de Hexi Pharma au o concentraţie de 10 ori mai mică decât cea din reţetă.

În urma acestor relatări, Parchetul General a început o anchetă, iar ministrul  Sănătăţii a dispus un control la spitale.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *