Ultimele Știri

C.T. Popescu: Cioloș să știe și să aibă în minte că e un premier pus la presiunea oamenilor (VIDEO)

cristian tudor popescu

Și președintele Klaus Iohannis, și Parlamentul sunt sub presiunea străzii, nu au altă cale de ieșire, pentru că oamenii au ieșit în stradă și ar putea reveni oricând. Iar premierul desemnat, Dacian Cioloș, trebuie să aibă în minte că a fost ales la presiunea străzii, a declarat la Digi24 jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

În opinia sa, desemnarea lui Dacian Cioloș nu va stârni proteste, pentru că este tehnocratul cerut de oameni, inginerul autentic, specializat la nivel înalt, cu un CV impresionant în domeniul agriculturii,a spus acesta într-un interviu telefonic pentru Digi24. 

„Este soluția firească, corespunde cerințelor oamenilor care au ieșit în stradă”, consideră Cristian Tudor Popescu. Era normal ca președintele să desemneze un asemenea tehnocrat, în condițiile în care partidele au făcut pasul înapoi, cu excepția „nesemnificativă” a partidului d-lui Tăriceanu.

„Este bine să aibă de-a face cât mai puțin cu acest Parlament”, a mai spus Cristian Tudor Popescu. „Sper să fi făcut o declarație formală când a spus că va colabora cu Parlamentul. Acest Parlament mai are un singur lucru de făcut pentru România – să se dizolve”, a spus Cristian Tudor Popescu la Digi24.

Faptul că Dacian Cioloș a fost validat de Parlamentul European atunci când a fost numit comisar nu reprezintă o garanție că Parlamentul de la București se va înclina în fața acestei autorități și va face la fel, a atras atenția editorialistul. „Acest parlament ar face-o (un eventual vot de respingere – n.r.) cu un tupeu maxim”, a spus Cristian Tudor Popescu. Însă parlamentarii nu au cale de ieșire în acest moment, oamenii au ieșit în stradă și știu că ar putea reveni oricând, a subliniat jurnalistul. Nici PSD nu este în postura de a se opune în Parlament propunerii președintelui, pentru că ar stârni reacția violentă a străzii, crede Cristian Tudor Popescu.

În ceea ce privește reformarea partidelor, jurnalistul consideră că aceasta va fi făcută în continuare de către DNA.

Dacian Cioloș nu are presiuni și trebuie să facă dovada unui bun management al resurselor umane cooptând în guvern oameni de felul lui, foarte buni profesional și fără probleme cu DNA.

Mulți își pun întrebarea de unde va lua Dacian Cioloș acești oameni. Cristian Tudor Popescu spune că nu va fi o problemă: „Există destui oameni calificați, oameni cinstiți, competenți. (…) Pentru cei care nu se uită la televizor doar la politicieni sunt, există o grămadă de oameni de soiul acesta. Deci, dl Cioloș are de unde alege fără nicio problemă. Astfel de oameni nu au ajuns în funcții în guvern până în clipa de față datorită blocajului, obstrucției pe care au făcut-o constant partidele care alcătuiesc constant Parlamentul în momentul de față și scârbei pe care mulți dintre ei au încercat-o, au trăit-o în raport cu activitatea politică datorită acestor indivizi pe care acum oamenii i-au respins în bloc. Dar există, România are tehnicieni valoroși în toate domeniile”, consideră Cristian Tudor Popescu.

Comentarii prin Facebook

2 Comentarii on C.T. Popescu: Cioloș să știe și să aibă în minte că e un premier pus la presiunea oamenilor (VIDEO)

  1. Nuncted ca CTP este atat de naiv sa afirma asa ceva!!! Cine mai crede ca strada are vreun cuvant de spus!??

  2. Nu cred ca CTP e asa naiv sa faca o asemenea afirmatie!!! Cine mai crede ca strada are vreun cuvant de spus este un mare naiv!!! Se vede din avion cum se fac jocurile politice, cum se fac intelegerile intre politicieni fie ei de-a stanga sau de-a dreapta esicherului politic!! Oare chiar suntem atat de naivi sa nu vedem ca facem ce ni se spune sau ni se induce??

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*