VIDEO UPDATE Buzău – DN 2: Incendiul tirului cu butelii a fost stins; Procurorii au deschis dosar penal

pompieri

Un tir încărcat cu 800 de butelii cu gaz a luat foc, vineri dimineaţa, pe drumul naţional 2, în localitatea Mihăileşti, mai multe butelii explodând după pornirea incendiului. Oamenii pe o rază de 500 de metri au fost evacuaţi.

UPDATE ORA 14.22: Circulația rămâne oprită pe DN 2, km 80, în zona localității Mihăilești, unde a avut loc un accident provocat de un autotren încărcat cu butelii, care a luat foc, informează, vineri, Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR).

Pentru înlăturarea oricăror pericole, la fața locului intervin angajați ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Buzău, ai Poliției Rutiere și lucrători ai SDN Buzău.

Conform CNADNR, în vederea asigurării condițiilor de securitate pentru participanții la trafic, conducătorii auto au obligația să respecte restricțiile instituite și semnalizarea rutieră temporară, precum și indicațiile agenților de poliție aflați la locul desfășurării evenimentului.

Până la finalizarea măsurilor menționate, circulația va fi oprită, iar CNADNR recomandă utilizarea rutelor ocolitoare — DN 2 Buzău — DN 1B Ploiești — DN 1 București (tur-retur) și DN 2 Buzău — DN 1B Albești — DN 1D — Urziceni — DN 2 Urziceni — București.

CNADNR va oferi informații cu privire la orice modificări vor surveni în perioada imediat următoare, inclusiv deschiderea traficului rutier.

UPDATE ORA 14.05 Incendiul de la Mihăilești: Procurorii îi vor audia pe șoferul TIR-ului și pe administratorul firmei

Doi procurori de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău fac cercetări la locul incendiului de la Mihăilești, a declarat pentru AGERPRES prim-adjunctul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, procuror Gabriela Vâjâiac. Aceștia îi vor audia pe șoferul TIR-ului și pe administratorul firmei.

‘Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău s-a sesizat din oficiu și a deschis dosar penal pentru infracțiunile de distrugere din culpă și neluarea măsurilor de securitate, doi procurori efectuează cercetări la locul faptei, iar aceștia vor audia șoferul TIR-ului și administratorul firmei’, a mai afirmat prim-adjunctul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău.

Potrivit sursei citate, este foarte important că nu s-au produs victime, pagubele urmând să fie evaluate ulterior.

La Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău s-a constituit un dosar având ca obiect explozia produsă vineri, pe DN 2, în zona localității Mihăilești, anunță un comunicat transmis AGERPRES de către biroul de informare al PÎCCJ.

„Cercetările sunt efectuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere din culpă (art. 255 din Codul penal) și neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă (art. 349 din Codul penal)”, precizează sursa citată.

UPDATE ORA 13.10 ISU Buzău: Incendiul de la Mihăilești a fost lichidat în mai puțin de două ore

Cei 60 de pompieri, cu opt autospeciale de apă și spumă și două ambulanțe SMURD, au stins în circa două ore incendiul izbucnit la tirul încărcat cu aproximativ 800 butelii tip GPL, pe DN2, la intrarea în localitatea Mihăilești, precizează un comunicat al ISU Buzău transmis AGERPRES.

‘Misiunea a fost dificilă din cauza pericolului de explozie, iar pentru siguranța salvatorilor și populației din zona de manifestare, s-a acționat de la distanță cu tunuri de apă, iar persoanele au fost evacuate pe o rază de 500 m’, se menționează în comunicatul ISU Buzău.

Potrivit sursei citate, situația este sub control, zona este securizată și nu s-au înregistrat victime.

‘Echipajele angrenate în misiune după stingerea incendiului acționează în continuare pentru asigurarea zonei, coeziunea, profesionalismul și eficiența de care au dat dovadă forțele angrenate au condus la lichidarea incendiului, în mai puțin de două ore’, se mai afirmă în comunicatul ISU.

UPDATE 11:07 – ISU Buzău: Pericolul a fost foarte mare, pompierii nu s-au apropiat

 Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Buzău au declarat pentru MEDIAFAX că pericolul pe DN2, acolo unde un tir încărcat cu butelii a luat foc, a fost foarte mare iar pompierii au acţionat doar de la distanţă, traficul dintre Urziceni şi Buzău fiind blocat.

Potrivit ISU Buzău, şase autospeciale intervin pentru stingerea incendiului la tirul încărcat cu 800 de butelii.

“ La momentul ajungerii echipajelor, incendiul se manifesta la încărcătură. Întrucât pericolul era extrem de mare iar buteliile explodau, pompierii au intervenit de la distanţă, cu tunurile din dotare. Nu ne-am apropiat ca să nu punem în pericol viaţa salvatorilor” a declarat pentru MEDIAFAX, George Creţu, purtător de cuvânt ISU Buzău.

Potrivit sursei citate, populaţia din zonă a fost evacuată.

“Comitetul local pentru situaţii de urgenţă a decis evacuarea populaţiei pe o distanţă de aproximativ 500 de metri” a mai spus George Creţu.

Poliţia Rutieră a blocat traficul în zonă.

“A fost închisă circulaţia la intersecţia DN1 B cu DN 2, la Hanu lui Tinţă. Maşinile au fost deviate pe alte rute ocolitoare. În plus, ce autoturisme vin dinspre Ialomiţa, de exemplu, nu se permite intrarea în judeţul nostru. Apelul pe 112 nu a fost de accident de circulaţie. S-a anunţat că un autocamion încărcat cu butelii a luat foc” a declarat Doiniţa Mihalache, purtător de cuvânt IJP Buzău.

Incidentul a avut loc vineri, în jurul orei 10, pe raza localităţii Mihăileşti.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Buzău, incidentul a avut loc vineri, în jurul orei 10, pe raza localităţii Mihăileşti. Un tir încărcat cu 800 de butelii pline cu gaz a luat foc în mers şi a rămas imobilizat pe drum.

Mai multe explozii au avut loc consecutiv, iar oamenii au fost evacuaţi pe o rază de 500 de metri. La faţa locului s-au deplasat opt echipaje de pompieri, la ora transmiterii ştirii, autorităţile anunţând că exploziile au fost oprite şi nu mai există un pericol.

Reprezentanţii ISU Buzău au declarat că nicio persoană nu a fost rănită şi se intervine pentru răcirea buteliilor.

„Colegii de la ISU acţionează, fără o expunere nejustificată faţă de camion. Situaţia este sub control, în sensul ca cei expuşi la pericol au fost evacuaţi. Nu avem victime în acest moment şi acţiunea colegilor a fost una foarte rapidă. Acolo sunt şi forţe de la poliţie şi drumul e închis”, a declarat Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul de Interne.

Potrivit prefectului de Buzău, incendiul a pornit de la anvelope, ulterior extinzându-se la partea din spate a tirului.

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române anunţă că traficul pe DN2 (E 85) între Urziceni şi Buzău este total blocat la această oră.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *