Ultimele Știri

Bursa de valori din Rusia a ajuns sub nivelul companiei Google

După ce rubla a atins un record minim, toate companiilor listate pe bursa din Rusia au ajuns sub valoarea de piață a companiei petroliere ExxonMobil, de 368 miliarde de dolari, a companiei de holding Berkshire Hathaway și chiar Google.

Așadar cinci corporații americane depășesc fiecare întreaga bursă de valori din Rusia, aste după ce la mijlocul lunii noiembrie valoarea de piaţă a Apple a depăşit capitalizarea pieței de capital rusesc. Atunci companiile listate la bursa din Moscova valorau 531 miliarde de dolari, iar gigantului american a crescut până la 652 miliarde de dolari, însă în acest moment a decăzut cu 146 de miliarde de dolari, situându-se chiar și în spatele companiei Microfost.

În aceste condiții, capitalizarea companiilor rusești a ajuns la nivelul pieței din Danemarca (338.5 miliarde dolari) și are mai puțin decât în Belgia (365.1 miliarde dolari), Indonezia (395.3 miliarde dolari), Mexic și (422.7 miliarde dolari).

Companiile care au înregistrat cel mai mare declin al acțiunilor sunt cele din sectorul de consum și energetic, „Rossetti”(-18.2%), „FGC UES” (-16.4%), „Aeroflot” (-16.2%) și „Megafon” (- 14,9%).

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*