Ultimele Știri

Bunul simț, impus prin lege! Amendă pentru cei care aruncă gunoiul pe geamul mașinii

Cu toții am dat, în trafic, peste diverse persoane care aruncă gunoiul pe geamul de la mașină. Nu contează cât de scumpă e mașina sau câte studii are cel care o conduce, majoritatea șoferilor făceau acest lucru. Pe viitor, cei care vor mai încerca să arunce gunoiul pe geamul mașinii, vor risca o amendă de până la 2.500 de lei.

Hârtiile, cutiile, pungile sau mucurile de țigară, aruncate pe geamul mașinii, îi va costa scump pe șoferi. Parlamentarii au decis să modifice Legea 515 privind gospodăria localităților urbane și rurale, aplicând amenzi usturătoare pentru aruncarea gunoiului în stradă. Astfel, potrivit proiectului de lege, aruncarea resturilor menajere, a obiectelor şi a lichidelor pe ferestrele apartamentelor, dar şi aruncarea la întâmplare a gunoaielor şi a mucurilor de ţigară din autovehicule, vor fi sancţionate cu amendă de la 1.000 de lei la 2.500 de lei.

”Este o măsură bună pentru că trebuie să avem grijă de mediul înconjurător. Responsabilitatea de a pune în aplicare aceste modificări legislative aparţine guvernului. Suntem în comunitatea europeană şi putem lua şi noi lucrurile bune de la ei. Trebuie să stopăm sau să mai limităm aceste nereguli. Sperăm ca prin mărirea amenzilor să îi determinăm pe oameni să nu mai arunce gunoaie în stradă.Văd mereu pe marginea drumurilor, pe marginea râurilor dezastru de mizerie şi nu se poate, avem o ţară aşa frumoasă şi este păcat să ne batem joc de ea.”, a declarat deputatul Ioan Dîrzu, unul dintre semnatarii iniţiativei legislative.

Dacă nu te va opri nimeni în trafic, să te amendeze pe loc pentru gestul făcut, nu înseamnă ca ai scăpat de amendă. Polițiștii vor folosi camerele de monitorizare pentru a-i observa pe cei care vor încălca legea iar amenda va fi trimisă, în plic, la adresa de domiciliu.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*