Ultimele Știri

Bugetul Educației pe 2015 ar putea aduce majorări salariale și fonduri pentru examene și evaluări

Bugetul alocat Educației în anul 2015 ar putea aduce majorări salariale și fonduri consistente pentru examene și evaluări, conform ministrului Remus Pricopie.

Acesta nu a clarificat însă care va fi bugetul exact alocat acestui domeniu, deși a avut deja loc o discuţie cu reprezentanţii Ministerului de Finanţe privind bugetul. Discuții pe această temă sunt preconizate a mai avea loc până la stabilirea unui buget oficial.

Ministrul susține că ar trebui să ne așteptăm la o creștere bugetară, însă atrage atenția și asupra constribuțiilor sociale care au scăzut și care ar putea produce un impact în anul 2015. În ceea ce privește salariile cadrelor didactice, se așteaptă ca acestea să crească cu 5 procente în primăvara anului 2015, și cu alte 5 procente la începutul anului școlar viitor.

„Eu cred că trebuie să facem eforturi ca, într-un termen rezonabil, să creştem substanţial bugetul, dar cred că este nerealist că vorbim de 6% din PIB în 2015. Bugetul educaţiei în cifre este în prezent de aproximativ 4,7 miliarde de euro. Mai vorbim însă astăzi de miliarde bune neutilizate de la Comisia Europeană”.

Bugetul a luat în vedere și susţinerea financiară prin fonduri structurale a simulărilor de la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a, a examenului de bacalaureat şi a simulării pentru evaluarea de la clasa a VIII-a, ministrul anunțând un fond special destinat acestora. În prezent, bugetul alocat evaluării naționale este de 30 milioane de lei, însă anul 2015 ar putea veni cu 200 de milioane de lei destinați examenelor și evaluărilor naționale.

remus-300x225Citeşte şi: Cine a spus că ministrul Educaţiei trebuie să fie şi deştept?

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*