Ultimele Știri

Bugetul Capitalei, votat cu două luni întârziere. Consilierii lui ”Dottore” au virat banii către instituțiile prietene

bugetul capitalei

Bugetul Primăriei Capitalei a fost votat, luni, cu două luni întârziere. Anul acesta, 4,2 miliarde de lei vor fi împărţiţi între instituțiile Capitalei și nu numai, bani din care trebuie plătite şi creditele luate în anii trecuţi.

Sorin Oprescu ne arată încă o dată că DNA-ul nu a reușit să schimbe nimic prin reținerea și arestarea sa. La  Primăria Capitalei jocurile se fac în continuare la voia lui ”dottore”. Observăm că banii au mers către instituțiile prietene fostului primar al Capitalei. Banii bucureștenilor sunt sifonați an de an de o clică de oameni, care execută ordinele partidelor. Consilierii lui Oprescu, pentru că dl. Sava (primarul interimar) este doar o păpușă, au direcționat banii noștrii către doi mamuți ce ar fi trebuit demult desființați sau privatizați. 

RATB și RADET sunt două fantome ale Bucureștiului care jupuiesc an de an bugetul Capitalei. Aici vorbim de o mafie, o mafie locală. Prin aceste două firme trăiesc zeci de oameni ai partidelor puși în funcții de conducere. Acești oameni primesc salarii colosale, pentru a ne oferi și nouă câte puțin din incompetența lor în fiecare zi, în drumul către muncă sau când vii seara acasă și te trezești fără căldură la -15 grade. 

Consilierii generali au decis să taie fonduri de la investiţii şi să le redirecţioneze către RATB şi RADET și să aloce 10 milioane în plus pentru biserici.

Sumele de bani care sunt acordate RADET și RATB au fost majorate. Astfel, RADET va primi 40 de milioane de lei în plus pe lângă subvenția acordată pentru investiții. De asemenea, RATB va primi 49 de milioane de lei pe lângă cele 504 pe care le primește deja ca subvenție.

Mai mult, consilierii au decis să aloce anul acest 10 milioane în plus pentru 20 de biserici din Capitală, dintre care două milioane vor merge către Catedrala Mântuirii Neamului. S-au mai dat bani în plus pentru Teatrul Evreiesc, Teatru Excelsior, Circul Globus și Lacul Morii. 

Administrațiile cimitirelor și spitalelor vor primi aproximativ șase milioane din bugetul Capitalei pe anul 2016, iar ASPA va primi 1, 5 milioane de lei.

Consilierii au decis să reducă cu 10 milioane de lei bugetul de rezervă al primarului. De asemenea, au mai fost tăiați trei milioane de lei de la iluminatul public și alte trei milioane de la Bulevardul Aerogării. 

Chiar dacă avem un primar nou, consilierii lui Oprescu au rămas în scaune. Astfel, observăm cum banii bucureștenilor s-au scurs către instituțiile ”prietene” fostului primar al Capitalei. ”Doar nu suntem toți un neam de hoți”, cum ar spune doctoru’. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*