Bugetul pentru anul 2015 stârnește controverse în rândul aleșilor. Proiectul a trecut de Parlament, acesta întrunind numărul necesar de voturi. Totuși PNL a anunțat că legea va fi atacată la CCR. Membri partidului PNL au susținut că opoziția contestă legalitatea proiectului de lege a bugetului. Mai mult, aceștia amenință că vor ajunge până la CCR.

Vă informăm, domnule premier, de la tribuna Parlamentului, că grupurile noastre parlamentare au luat decizia politică să conteste la CCR un asemena buget care este neconstituţional şi avem două argumente din legea fundamentală a României şi anume: principiul egalităţii şi principiul respectării angajamentelor internaţionale”, a spus Eugen Nicolăescu, deputat PNL.

Împărțirea bugetului i-a supărat pe membri PNL spunând că este unul fără obiective și au pus seama pe faptul că la guvernare, Victor Ponta și echipa dânsului nu vor mai sta mult.

 „Un buget de stingere a incendiilor de moment. Ni se propune un buget care cârpeşte, nu vine cu soluţii pentru ţară. Ştiţi că plecaţi repede de la guvernare, e fără obiective şi investiţii mici”, au fost reproșurile Andreei Paul, deputat PDL.

Victor Ponta a avut un răspuns la acuzațiile aduse de liberali.

„În măsura în care bugetul va fi contestat la CCR şi nu va intra la 1 ianuarie, toţi cei care aşteaptă pensii şi subvenţii mărite, cei care vând pachete de turism cu TVA redus vor aştepta degeaba şi va trebui să-i intrebe pe cei care contestă la CCR de ce nu îşi primesc pensiile, alocaţiile mărite, conform noului buget. Sper că a fost o declaraţie politică”, a spus Victor Ponta.

S-au depus 3.000 de amendamente însă doar 54 au fost aprobate. Astfel cheltuielile suplimentare vor fi de 130 milioane de el. Dacă vor depunde contestație, bugetul va merge spre promulgare, după decizia judecătorilor CCR.