Ultimele Știri

Bugete diminuate la noua rectificare bugetară. Care sunt domeniile afectate

Noua rectificare bugetară aduce diminuări semnificative de buget pentru diverse domenii, precum: Transporturile, Sănătatea, Cultura, Energia, Ministerul Afacerilor Externe și TVR.

Bugetul Ministerului Culturii va fi diminuat cu 2 milioane lei, dintre acesștia, 700 de mii urmând a se aloca Teatrului Naţionl de Operetă „Ion Dacian”.

În ceea ce privește Ministerul Trasnporturilor, acesta pierde o sumă de 1 miliard de lei, această sumă fiind inițial alocată proiectelor cu finanțare externă nerambursabilă.

Sănătatea, pe de altă parte, pierde 600 de milioane de lei, această sumă urmând să fie redirecționată către fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate.

Și Ministerului Fondurilor Europene, Ministerul Energiei şi Televiziunea Română pierd sume importante, primul pierzând 25 milioane de lei, în timp ce celelalte două pierd câte 15 milioane lei.

Pe lângă aceste diminuări de buget, sunt și domenii în care bugetele cresc, precum este cazul Ministerul Afacerilor Interne, care va primi 500 milioane lei pentru plata drepturilor salariale şi pentru derularea proiectelor finanţate din fonduri externe nerambursabile, conform Mediafax.

Ministerului Apărării Naţionale i se permite cheltuirea de 650 de milioane de lei, sumă ce a fost alocată pentru întreținerea sau repararea echipamentelor.

Proiectul de Ordonanță de Urgență urmează să fie discutat marți, într-o ședință specială a Executivului, în acre se va stabili sau nu aplicarea sa.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*