Ultimele Știri

Bugetarii amenință cu proteste: „Ori avem o lege pentru toată lumea, ori lucrurile sunt scăpate de sub control”

Bugetarii amenință cu proteste după ce a fost aprobată mărirea salariilor pentru cadrele medicale. Mai mult, profesorii sunt pe cale să boicoteze începerea anului școlar 2015-2016

proteste bugetari

După ce a fost aprobată mărirea salariilor cadrelor medicale, profesorii și polițiștii cer și ei venituri mai mari. Sindicaliştii din Educaţie cer să beneficieze de tratament egal cu al celor din Sănătate. În caz contrar, aceştia ameninţă cu proteste.

Un comunicat al Federaţiei Spiru Haret avertizează Executivul că „majorările salariale acordate în ultima perioadă unor categorii de personal în detrimentul altora au dus deja la o exacerbare a stării de nemulţumire în rândul angajaţilor din învaţământ”.

În cazul în care nu vor primi şi ei salarii mărite, dascălii ar putea face grevă la începutul anului şcolar, se mai arată în comunicat.

„Zilele trecute am încheiat o rundă de negocieri cu sindicatele cu privire la modificările pe care Ministerul Educaţiei le susţine vizavi de noul proiect al legii salarizări. Aceste modificări au fost agreate împreună cu sindicatele. Am agreat împreună cu sindicatele un proiect care cuprinde 34 de puncte, în care dorim modificarea proiectului legii salarizării în favoarea cadrelor didactice”, a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Întrebat dacă efectul va fi dublarea salariilor acestora până la 1 ianuarie 2017, acesta a răspuns vehement: „În niciun caz”.

Şi poliţiştii vor salarii mai mari: „Ori avem o lege pentru toată lumea, ori lucrurile sunt scăpate de sub control.”

România are peste un milion de bugetari, iar potrivit Ministerului Finanţelor în România sunt 1.183.084 bugetari, din care 177.812 în sănătate, 359.571 în învăţământ, 206.836 în apărare, 302.709 în administraţia centrală şi 230.346 în administraţia locală.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*