Bucureștiul, din ce în ce mai căutat de turiști. Peste 1,8 milioane de persoane au vizitat Capitala în primele șase luni din an

  • Nicoleta Ungureanu
  • 22 august 2016
  • Social
bucuresti

Numărul de turiști care au vizitat Capitala în primele șase luni este de peste 1,8 milioane, de mai bine de patru ori mai mare decât acum 15 ani.

Bucureștiul este vizitat în special de către cei care călătoresc în interes de servici sau ca să încheie afaceri. Cu toate acestea, numărul celor care vin în weekend să viziteze orașul este în continuă creștere, conform Profit.ro.

Deși numărul de turiști este de patru ori mai mare comparativ cu acum 15 ani, se înregistrează de zece ori mai puțini decât numărul celor care vizitează Londra și Paris și de trei ori mai puțini ca la Praga, arată datele Institutului Național de Statistică (INS).

Cei mai mulți turiști au venit, în prima jumătate a acestui an, din Germania (119.660), Italia (108.804), Israel (100.370), Franța (67.893), Marea Britanie (66.923) și SUA (62.991).

Capitala României se află la coada clasamentului în ceea ce privește orașele europene spre care optează turiștii, acest lucru fiind cauzat de lipsa de promovare. Cu toate acestea, capacitatea de cazare a Bucureștiului aproape că s-a triplat în ultimii 15 ani.

În prezent sunt peste 20.000 de locuri de cazare. Au apărut atât hoteluri noi, dintre care o parte sunt operate în management sau sub franciză de către lanțuri internaționale, precum și multe apartamente în regim hotelier clasificate oficial și hosteluri, dedicate în special tinerilor.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *