București, printre capitalele europene cu cel mai scăzut nivel de satisfacție al locuitorilor

  • Nicoleta Ungureanu
  • 7 septembrie 2016
  • Social

Nouă state membre UE au nivelul de satisfacție al locuitorul sub 90%, în timp ce în 18 țări membre cel puțin nouă din zece locuitori sunt mulțumiți. Printre țările cu locuitori dezamăgiți se numără și Bucureștiul, care are un nivel de satisfacție de 83%.

Cel mai scăzut nivel de satisfacție față de viața în capitală s-a înregistrat în rândul locuitorilor din Atena (71%), Roma (80%), București și Paris (fiecare cu 83%), arată datele publicate miercuri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Cel mai ridicat nivel de satisfacție față de viața în capitală s-a înregistrat în rândul locuitorilor din Vilnius (98%), Stockholm și Copenhaga (fiecare cu 97%), Viena și Luxemburg (fiecare cu 96%), Amsterdam și Zagreb (fiecare cu 94%), Dublin și Varșovia (fiecare cu 93%), Tallinn și Ljubljana (fiecare cu 92%), La Valletta, Helsinki, Berlin și Praga (fiecare cu 91%), Londra, Bratislava și Budapesta (fiecare cu 90%).

Nivelul de satisfacție față de viața în capitală a scăzut în cinci capitale din UE: Amsterdam, Berlin și Lisabona (toate cu minus două puncte procentuale), Paris și Helsinki (ambele cu un punct procentual). Cu toate acestea, sunt și țări în care nivelul de satisfacție al locuitorilor a scăzut semnificativ: Atena (de la 56% în 2012 la 71% în 2015 sau 15 puncte procentuale), Budapesta (șase puncte procentuale), Riga și Vilnius (ambele cu cinci puncte procentuale), Bruxelles și Bratislava (ambele cu patru puncte procentuale).

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *