Bucureşti, încotro? Capitala, pe ultimul loc în Europa la calitatea aerului

  • Nicoleta Ungureanu
  • 4 iunie 2016
  • Local

Bucureștiul se află pe ultimul loc din Europa în ceea ce privește calitatea aerului, lucru care reiese din opinia propriilor locuitori. Doar 22% dintre bucureştenii intervievaţi în cadrul studiului Eurostat s-au arătat mulţumiţi de condiţii.

Pe primele locuri în ceea ce priveşte calitatea aerului se află, în Europa, Viena, Helsinki şi în Dublin, arată datele Eurostat. Locuitorii celor trei capitale s-au declarat în proporție de 88% mulțumiți de aerul pe care îl respiră în orașele lor.

Pe penultimul loc este capitala ţării vecine Bulgaria. 28% dintre locuitorii din Sofia au fost mulţumiţi de calitatea aerului. Bucureștiul ocupă ultimul loc, doar 22% dintre locuitorii Capitalei fiind mulțumiți de calitatea aerului.

De asemenea, Capitala ocupă ultimul loc și în ceea ce privește nivelul zgomotului perceput. Astfel, doar 31% dintre oameni s-au dovedit mulțumiți de acest aspect.

La coada clasamentului se află şi Sofia (36%) sau Roma, Madrid şi La Valletta. La polul opus, printre cele mai puţin zgomotoase capitale se află Dublin (82%), Helsinki (81%) şi Luxemburg (79%).

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *