Ultimele Știri

Bucureşti, încotro? Capitala, pe ultimul loc în Europa la calitatea aerului

Bucureștiul se află pe ultimul loc din Europa în ceea ce privește calitatea aerului, lucru care reiese din opinia propriilor locuitori. Doar 22% dintre bucureştenii intervievaţi în cadrul studiului Eurostat s-au arătat mulţumiţi de condiţii.

Pe primele locuri în ceea ce priveşte calitatea aerului se află, în Europa, Viena, Helsinki şi în Dublin, arată datele Eurostat. Locuitorii celor trei capitale s-au declarat în proporție de 88% mulțumiți de aerul pe care îl respiră în orașele lor.

Pe penultimul loc este capitala ţării vecine Bulgaria. 28% dintre locuitorii din Sofia au fost mulţumiţi de calitatea aerului. Bucureștiul ocupă ultimul loc, doar 22% dintre locuitorii Capitalei fiind mulțumiți de calitatea aerului.

De asemenea, Capitala ocupă ultimul loc și în ceea ce privește nivelul zgomotului perceput. Astfel, doar 31% dintre oameni s-au dovedit mulțumiți de acest aspect.

La coada clasamentului se află şi Sofia (36%) sau Roma, Madrid şi La Valletta. La polul opus, printre cele mai puţin zgomotoase capitale se află Dublin (82%), Helsinki (81%) şi Luxemburg (79%).

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*