Ultimele Știri

București – în topul orașelor europene cu mari ambuteiaje

Ambuteiaj București

Bucureştiul este oraşul din Europa cel mai afectat de ambuteiaje, fiind urmat de capitala Poloniei, în timp ce, la nivel mondial, Istanbul şi Mexico City sunt oraşele afectate cel mai mult de traficul rutier aglomerat.

Publicaţia elveţiană Le Matin a publicat un studiu realizat de producătorul de aparate de navigaţie GPS TomTom în care se arată că Bucureştiul a fost anul trecut cel mai aglomerat oraş din Europa din punctul de vedere al circulaţiei rutiere. Astfel că în Bucureşti, timpul petrecut în ambuteiaje creşte cu 41% parcurgerea unui traseu, iar la orele dimineţii creşte cu 89%.

Următoarea clasată este Varşovia, unde timpii de parcurs cresc cu 40% din cauza coloanelor de maşini, apoi Roma (cu 38%), Londra (cu 37%) şi Marsilia (cu 36%).

Fluidizarea traficului în București a reprezentat o prioritate pentru de-a lungul timpului, iar în acest scop s-au construit 7 pasaje subterane și 5 supraterane, alături de cele 10 pasaje pietonale, iar alte 3 pasaje sunt în construcție în Piața Presei Libere, Piața Sudului și Piața Romană.

Compania GPS TomTom a analizat timpii de parcurs din 218 mari oraşe din 36 de ţări, situaţiile din România, China, Arabia Saudită şi Singapore fiind introduse pentru prima dată în clasament.

La nivel global, oraşul Istanbul – situat atât în Europa, cât şi în Asia – este cel mai dificil din punctul de vedere al fluidităţii traficului rutier. În Istanbul, timpul petrecut în coloane creşte cu 58% parcurgerea unui traseu (ponderea atingând 109 % seara). Pe locurile următoare din punctul de vedere al aglomeraţiei rutiere se clasează Mexico City, Rio de Janeiro şi Moscova.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*