Ultimele Știri

Bucureștenii sunt asigurați că nu vor exista probleme legate de căldură sau apă caldă

Conform Electrocentralelor București (Elcen), bucureștenii nu ar trebui să își facă griji în privința distribuției de apă caldă sau de căldură, întrucât nu există niciun risc ca acestea să fie oprite odată cu data de 1 decembrie.

Elcen îi calmează pe cei care sunt îngrijorați în privința distribuției de agent termic în capitală, asigurând că vor continua să asigure condițiile de căldură și apă caldă pentru bucureșteni, prin intermediul RADET Bucureşti, în condiții normale.

Îngrijorarea a apărut odată cu știrea legată de faptul că RADET Bucureşti datora Elcen, în data de 30 octombrie, 3,2 miliarde de lei, cu întârzierii ale efectuării plăților pentru energia termică de până la doi ani.

„Din această cauză, Elcen a blocat 50 la sută din suma existentă în conturile bancare ale RADET pentru a-şi recupera datoriile sau măcar o parte din acestea. În prezent, conturile RADET sunt executate silit pentru penalităţi de întârziere la plată în valoare totală de 297,5 milioane de lei, în baza unor decizii judecătoreşti definitive şi executorii obţinute de Elcen”, arată reprezentanții companiei.

De asemenea, asigurări vin și din partea Primăriei Municipiului București (PMB), care anunță că deși RADET a făcut publică cu ceva timp în urmă informația conform căreia va înceta distribuția de căldură, nu există pericolului acesta.

„Ca urmare a conferinţei de presă susţinute astăzi (marţi – n.r.) de Sindicatul Liber Independent RADET, Primăria Municipiului Bucureşti precizează că toate problemele semnalate vor putea fi soluţionate având în vedere faptul că în şedinţa de Guvern de mâine, 26 noiembrie, se va afla pe ordinea de zi proiectul de hotărâre al Guvernului privind transferul pachetului de acţiuni emise de Electrocentrale Bucureşti SA, din proprietatea privată a statului în proprietatea privată a Municipiului Bucureşti”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*