Ultimele Știri

Bucureștenii și clujenii au ieșit în stradă pentru a cere demisia Guvernului Ponta

Protestele continuă în cele mai importante orașe ale României, chiar dacă alegerile prezindețiale au fost câstigate de candidatul ACL, Klaus Iohannis. Peste 800 de bucureșteni și aproximativ 100 de clujeni s-au manifestat pentru demiterea Guvernului Ponta, care se face principalul vinovat a organizării proaste a secțiilor de votare din străinătate, unde sute de cetățeni români nu au putut să-și exprime votul după câteva ore de stat la coadă.

În ciuda vremii ploioase, circa o sută s-au adunat în Piața Victoriei, după care au plecat în marș spre Ministerul Afacerilor Externe, unde l-au pichetat pe Teodor Meleșcanu pentru că nu a putut diminua probleme existente la secțiile de votare din diaspora. Următoare destinație a celor deja câteva sute de protestatari a fost sediul ACL, unde aceștia i-au cerut lui Klaus Iohannis să recheme în țară toți șefii de misiuni diplomatice din locurile unde au fost înregistrate probleme în procesul de votare. 

„Nu vă bucurați, că și voi o să urmați!”, a fost un alt mesaj amenințător transmis de manifestanți pentru liderul ACL, în caz că nu-și va respecta promisiunile făcute în mandatul de președinte. 

Cele peste 800 de persoane adunate au mers și pe la sediul PSD, unde ieri au fost împiedicați de jandarmi să ajungă, iar pe Șoseaua Kiseleff aceștia au scandat încontinuu „DNA, vine să vă ia”, „PSD, ciuma roșie”, „Ponta, nu uita, ești mai rău ca Ebola”, „Demisia, demisia”, „Ponta nu reziști, nu reziști, nici cu mii de securiști”.

Pe la ora 22:20 bucureștenii s-au îndreptat înapoi în fața Guvernului, unde i-au cerut încă o dată demisia lui Victor Ponta: „Jos Ponta, jos/Ești un mincinos”, „Diaspora vă aduce demisia”.

protest guvern

image-protest-guvern

La Cluj s-au adunat doar apropae 100 de oameni, care, deasemenea, i-au cerut demisia actualului Guvern. Clujenii au scandat: „Jos Guvernul!”, „Jos, Ponta, jos, că ești un mincinos!”, „Ponta, nu uita, numai DNA te vrea”, „De Crăciun, Ponta e porcul cel mai bun!”, „Ponta nu uita, răzbunăm diaspora!”, „Solidaritate!”.

proteste cluj

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on Bucureștenii și clujenii au ieșit în stradă pentru a cere demisia Guvernului Ponta

  1. Marinescu Elena-Doina // 18 noiembrie 2014 at 0:11 // Răspunde

    Aşadar, toţi românii să se-ntoarcă în ţară, „să-şi ia ţara înapoi” !

    http://stareanatiunii.com/apel-catre-diaspora-video.htmlM

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*