Ultimele Știri

Bucureștenii își pun viața în pericol, zi de zi, circulând cu RATB

Oficialii de la Registrul Auto Român au controlat Regia Autonomă de Transport București. În urma verificărilor RATB a fost sancționat însă declarațiile președintelui Sindiicatului Transporturi APT din RATB au scos la iveală detalii șocante despre starea mijloacelor de transport în comun.

În nenumărate rânduri, sindicaliștii au atras atenția asupra gradului de uzură a mijloacelor de transport în comun care pot deveni un pericol public. 

”Șoferii conduc cu frica în sân”, a declarat președintelui Sindicatului Transporturi APT din RATB, Tudor Florian Ivan.

Mai scandalos este faptul că le este permis să circule, mijloacelor de transport în comun, fără revizii făcute la timp, cu reparații realizate în autobază și cu sârme legate la sistemul de frânare. Mai mult, multe dintre acestea nu au piese de schimb care să le asigure o bună funcționare în trafic.

„Lipsesc piese, de la becuri, până la uleiuri şi antigel. Un coleg a stat la un moment dat vreo patru -cinci luni fără un vas de expansiune, care costa 300 lei. Şi la sistemele de frânare sunt probleme. Noi am chemat şi RAR-ul, care i-a amendat, prin martie-aprilie, pentru că au găsit anumite anomalii. Ei umblau ca să facă treabă românească, să lege cu sârmă la sistemele de frânare la maşinile astea nemţeşti. Când se intervine la sistemul de frânare trebuie să te încadrezi în anumite standarde. Ei interveneau, dar nu verificau dacă sistemele de frânare sunt în parametri”, a spus Tudor Florian Ivan.

RAR a acordat amenzi usturătoare regiei de transport, urmând ca aceasta să fie verificată, mai des, pentru a evita eventualele dezastre.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*