Ultimele Știri

Bucureștenii au ieșit în stradă pentru climă

Duminică a avut loc un protest pentru acțiune climatică în București, care a pornit de la o campanie inițiată la nivel global de AVAAZ.ORG. La acest eveniment au participat circa 500 de bucureșteni.  Contextul global ce a generat organizarea acestui eveniment este summit-ului climatic organizat de ONU pe 23 septembrie la care liderii lumii au fost invitați personal de Secretarul General al ONU la New York, pentru a prezenta angajamentele pe care țările lor sunt gata să și le asume în eforturile de a opri schimbările climatice. 

societate

Mitingul a pornit din Parcul Tineretului, unde grupul A.R.T. Fusion a ținut o piesă de teatru cu tematică specifică, au fost organizate ateliere artistice, discuții și dezbateri cu invitați speciali, reciclare creativă, precum și alte activități creative înainte de plecarea în marș către Piața Universității. Au fost organizate acţiuni similare în Cluj, Iaşi, Braşov, Timișoara, Bârlad, Satu-Mare, Ploiești și Târgu-Mureș.

IMG_5704

Participanții la miting au atras atenția asupra problemelor de mediu din România, în principal problema gazelor de șist, dar și despre defrișările și retrocedările abuzive care au loc în țara noastră. S-au transmis mesaje către clasa politică și s-a pus în discuție organizarea unui protest masiv, în ziua în care vor avea loc alegerile prezidențiale. 

IMG_5711

Marșul a fost susținut de către: Coaliția pentru Mediu, Fundația Eco Civica, FundațiaTerra Mileniul III, Activişti Fără Frontiere, Asociația Edelvais, România fără Ei, România Vie, Federația Bicicliştilor din România, Grupul de Intervenție Civică, Grupul Fără Fracturare, Greenpeace Romania, A.R.T. Fusion.

IMG_5707

IMG_5717

IMG_5722

 

 

 

 

 

 

 

 

 

marina

IMG_5726

IMG_5740

IMG_5731

IMG_5781

IMG_5783

IMG_5787

IMG_5817

IMG_5844

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*