Ultimele Știri

Bruxelles şi Londra NU au ajuns la un acord privind renegocierea relaţiilor

marea britanie

Premierul Marii Britanii, David Cameron, şi preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, nu au ajuns duminică la un acord privind renegocierea relaţiilor dintre Londra şi Bruxelles, informează site-ul publicaţiei Le Monde.

În urma unei cine de lucru, cei doi au decis să îşi pelungească negocierile cu 24 de ore.

Potrivit unei surse, Cameron şi Tusk au căzut de acord doar asupra unuia dintre cele patru puncte pe care premierul britanic vrea să le negocieze înainte de a organiza un referendum privind rămânerea ţării sale în Uniunea Europeană.

Reşedinţa oficială a prim-miniştrilor britanici a comunicat faptul că a fost încheiat un acord privind „frâna de urgenţă” propusă de UE (n.r. limitarea ajutoarelor sociale pentru imigranţi). „Un progres important”, a estimat premierul britanic într-un comunicat.

„În ceea ce priveşte ajutoarele sociale, Comisia a prezentat un text în care este explicat în mod clar faptul că situaţia actuală a Marii Britanii îndeplineşte condiţiile necesare”.

Donald Tusk, a adăugat el, trebuie să prezinte marţi un proiect de reformă altor state membre UE.

Problema migraţiei s-a dovedit a fi punctul cel mai delicat al discuţiilor, care au legătură, de asemenea, cu suveranitatea şi competivitatea UE, comentează Le Monde.

Înainte de întâlnirea cu Donald Tusk, David Cameron afirmase că propunerea Bruxellesului privind frâna de urgenţă ar trebui „intensificată în mod semnificativ” şi ar trebui să intre în vigoare imediat după referendum.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*