Bruxelles: Ce susține avocatul suspectului eliberat, Faycal Cheffou

  • Adelina Mitrache
  • 29 martie 2016
  • Externe
Faycal Cheffou

Avocatul lui Faycal Cheffou, arestat de autorităţile belgine în legătură cu atentatele ce au zguduit metropola şi eliberat luni prin decizia instanţei din Bruxelles, a susţinut că clientul său are un alibi credibil pentru deflagraţia de la aeroportul Zaventem, unde au pierit 15 persoane şi au fost rănite peste 100, transmite Reuters.

De altfel, el a menţionat că nu există indicii care să demostreze că Cheffou ar fi suspectul cu pălărie capturat pe camerele de supraveghere ale aeroportului împreună cu teroriştii sinucigaşi, Ibrahim el Bakraoui şi Najim Laachraoui.

Avocatul Oliver Martins a subliniat că nu există dovezi fizice care să sugereze prezenţa clientului său pe aeroportul Zaventem, iar Cheffou a fost acuzat doar pe baza declaraţiei taximetristului care i-a condus pe cei trei atacatori.

Faycal Cheffou a fost eliberat la doar patru zile după arestare, deşi presa a relatat că acesta ar putea să fie suspectul cu pălărie surprins alături de teroriştii sinucigaşi de la aeroport. Mai mult, autorităţile judiciare au fost criticate pentru eliberarea suspectului, care ar fi o lovitură dată anchetei procurorilor în cazul atentatelor de la Bruxelles.

”Cheffou era acasă, iar asta se poate confirma pe baza apelurilor telefonice. A fost posibil să confirmăm exact unde se afla în acel moment, iar atunci el era acasă. Am cerut judecătorului eliberarea sa urgentă”, a precizat Martins, care a menţionat că nu există urme ADN sau amprente ale clientului său la locul exploziei.

De altfel, numele lui Cheffou rămâne în ancheta procurorilor pentru moment, pentru că doar o instanţă specială poate să elimine acuzaţiile aduse împotriva unui cetăţean belgian.

”Judecătorul ştia că trebuie să rezolve problema cât mai rapid”, a spus avocatul lui Faycal Cheffou, precizând că autorităţile ar fi preferat ca acesta să rămână după gratii, însă situaţia era una scandaloasă.

Marţi dimineaţă, două explozii au zguduit aeroportul Zaventem din Bruxelles, iar staţia de metrou Maelbeek a fost lovită de o altă deflagraţie. În cele două atentate separate şi-au pierdut viaţa 35 de persoane, iar peste 300 au fost rănite, dintre care câteva zeci sunt în stare critică.

Statul Islamic a revendicat atacurile de marţi de la Bruxelles, potrivit unui comunicat publicat de agenţia Amaq News, apropiată teroriştilor.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *