Bruxelles: Ce i-au interzis teroriștii sinucigași de pe aeroportul din Zaventem, taximetristului care i-a adus

  • Adelina Mitrache
  • 24 martie 2016
  • Externe
teroristi atentat belgia bruxelles

Marţi dimineaţă, două explozii au zguduit aeroportul Zaventem din Bruxelles, iar staţia de metrou Maelbeek a fost lovită de o altă deflagraţie. În cele două atentate separate şi-au pierdut viaţa 31 de persoane, iar peste 205 au fost rănite, dintre care câteva zeci sunt în stare critică.

Teroriştii Ibrahim el Bakraoui şi Najim Laachraoui, precum şi un al treilea jihadist rămas neidentificat, i-au interzis taximetristului să le atingă bagajele, care erau încărcate cu explozibili, păstrând liniştea pe bancheta din spate în timp ce erau transportaţi spre aeroportul Zaventem din Bruxelles, unde au detonat marţi dimineaţă două bombe în terminalul de plecări, transmite Reuters.

Taximetristul i-a condus pe cei trei suspecţi din districtul Schaerbeek şi până la aeroport, oferind informaţii importante anchetatorilor pentru a efectua mai multe raiduri antiteroriste, în care a fost descoperit inclusiv testamentul teroristului kamikaze Ibrahim el Bakraoui.

Cel de-al treilea suspect rămas neidentificat, care a fost surpins pe camerele de supraveghere din aeroport, a vorbit însă cu taximetristul, exprimându-şi nemulţumirea cu privire la acţiunile Statelor Unite din Siria.

Cotidianul belgian DH a relatat că taximetristul a simţit miros de amoniac dinspre bagajele celor trei terorişti şi a observat că au lăsat o pudră albă în portbagajul maşinii sale.

Taximetristul a mărturisit că a aflat despre explozie în timp ce transporta următorul client şi a mers imediat la poliţie pentru a îi ajuta pe anchetatori.

Presa belgiană a susţinut că, compania de taximetrie a trimis o maşină mică, deşi teroriştii comandase o dubă şi au fost forţaţi să lase în apartamentul din Schaerbeek una dintre bombe, care a fost descoperită ulterior de anchetatori.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *