Ultimele Știri

Bruxelles: Ce a declarat Ibrahim el Bakraoui înainte de a se detona la aeroportul Zaventem

Ibrahim el Bakraoui

Teroristul kamikaze Ibrahim el Bakraoui, care s-a detonat în terminalul de plecări al aeroportului Zaventem împreună cu Najim Laachraoui, a lăsat în urma sa un mesaj prin care îi absolvă de vină pe complicii săi, precizând că deşi suspecţii arestaţi de autorităţile belgiene l-au ajutat, aceştia nu cunoşteau scopul ascuns al planului său, scrie DH.

Un mesaj înregistrat de Ibrahim el Bakraoui a fost descoperit de autorităţi pe laptopul jihadistului, abandonat într-un container de gunoi din cartierul Schaerbeek, înainte de atentatele care au zguduit în urmă cu două săptămâni metropola belgiană, ucigând 35 de persoane şi rănind alte peste 300.
 
În mesajul lăsat de terorist, acesta îşi exprimă disperarea înainte de a comite actele teroriste şi îşi disculpă complicii, care au închiriat apartamentul din Schaerbeek, fără a şti pentru ce cooperează.
 
Unul dintre suspecţii disculpaţi este Mohamed Bakkali, care a închiriat apartamentul din Schaerbeek unde au fost construite bombele folosite în atentatele din Paris şi Bruxelles şi unde anchetatorii au descoperit o a patra celulă de explozibili rămasă nedetonată. De asemenea, Bakkali ar fi închiriat şi casa din Auvelais, unde alte centuri explozibile au fost asamblate.
 
Anchetatorii s-au declarat neîncrezători în ceea ce priveşte afirmaţiile jihadistului mort.
 
Ibrahim el Bakraoui a fost deportat în Olanda în iulie 2015, după ce autorităţile turce l-au depistat în apropiere de graniţa siriană. Însă, poliţia olandeză susţine că numele lui Ibrahim el Bakraoui nu apărea pe o listă a persoanelor căutate atunci când a ajuns pe aeroportul din Amsterdam, iar asta înseamnă că nu a fost în arest. 

Presa susţine că şapte jihadişti din aceeaşi celulă cu teroriştii de la Paris şi de la Bruxelles sunt încă în libertate, în timp ce directorul Europol a avertizat că o reţea de 5.000 de suspecţi au fost radicalizaţi în Europa, au plecat în Siria şi Irak, iar o parte dintre ei s-au întors pe continent şi ar putea reprezenta un pericol.

În urmă cu două săptămâni, două explozii au zguduit aeroportul Zaventem din Bruxelles, iar staţia de metrou Maelbeek a fost lovită de o altă deflagraţie. În cele două atentate separate şi-au pierdut viaţa 35 de persoane, iar peste 300 au fost rănite, dintre care câteva zeci sunt în stare critică.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*