Ultimele Știri

Bruxelles: Alerta teroristă ar putea fi prelungită. Teroristul Salah Abdeslam ar purta o centură cu explozibili

belgia

Căutarea teroristului Salah Abdeslam ar putea duce la prelungirea perioadei de alertă teroristă în zona metropolitană Bruxelles. Orașul a fost aproape paralizat în urma alertei iminente de atacuri teroriste. Teroristul Salah Abdeslam ar avea asupra sa o centură cu explozibili, relatează BBC citat de Mediafax.

Organizaţia de coordonare pentru analiza ameninţării (OCAM), aflată în subordinea Ministerului belgian de Interne, a făcut apel la locuitorii capitalei belgiene să evite locurile aglomerate, precum „concertele, marile evenimente, gările şi aeroporturile, transporturile în comun” şi centrele comerciale foarte frecventate. OCAM a cerut de asemenea populaţiei din Bruxelles să faciliteze controalele de securitate.

Premierul belgian, Charles Michel, a declarat sâmbătă, la finalul unei reuniuni a Consiliului naţional de securitate, că alerta teroristă a fost ridicată la nivelul maxim „în urma unor informaţii privind riscul unui atentat similar celor de la Paris”, „comis în mai multe locuri, de mai mulţi indivizi cu arme şi explozibili”.

 

Prin urmare, metroul din Bruxelles a fost închis cel puţin până duminică după-amiază, când OCAM va reevalua ameninţarea. O nouă reuniune a Consiliului de securitate este prevăzută duminică.

Sâmbătă seara, centrul Bruxellesului a fost aproape gol, restaurantele şi barurile fiind închise devreme pe fondul temerilor privind atacuri similare celor de la Paris, din 13 noiembrie, soldate cu 130 de morţi.

salahabdeslam

Autorităţile continuau să îl caute pe Salah Abdeslam, unul dintre autorii atentatelor de la Paris, bănuit că a plecat în Belgia a doua zi, cu ajutorul a doi bărbaţi, Hamza Attou şi Mohammed Amri, arestaţi la 14 noiembrie în localitatea Molenbeek, din Regiunea Bruxelles, şi inculpaţi.

Potrivit unor surse, Salah Abdeslam s-ar afla în Regiunea Bruxelles şi ar încerca să fugă în Siria. Abdeslam ar avea o geacă largă, sub care ar ascunde o centură cu explozibili, fiind pregătit să comită un atac sinucigaş, i-a spus avocatei sale unul dintre bărbaţii care l-au ajutat să vină în Belgia.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*