Britanic arestat după ce a povestit pe Twitter un incident cu o femeie musulmană

  • Adelina Mitrache
  • 24 martie 2016
  • Externe
barbat incatusat

Un bărbat care a povestit pe Twitter cum i-a cerut explicaţii unei femei musulmane după atentatele de la Bruxelles a fost reţinut de poliţie, anunţă Sky News.

Un britanic a fost arestat de poliţiştii londonezi după ce a postat pe Twitter un mesaj în care povesteşte cum i-a cerut explicaţii unei femei musulmane pentru actele de teroare de la Bruxelles, anunţă Sky News.

Matthew Doyle este audiat pentru posibilă incitare la ură de rasă în spaţiul virtual, ca urmare a incidentului pe care el însuşi l-a povestit pe reţeaua de socializare.

„M-am confruntat cu o femei musulmană în Croydon. I-am cerut explicaţii pentru Bruxelles. A răspuns că ‘ea nu are nicio legătură. Un răspuns cu greu rostit.”

Postarea i-a adus britanicluiu de 46 de ani nu numai o invitaţie la poliţie, ci şi ironiiile celor care au citit-o, scriu jurnaliştii de la Sky News.

„M-am confruntat cu un dihor căruia i-am cerut explicaţii despre părul lui Donald Trumps. Mi-a răspuns că n-are nicio legătură’, este una dintre ironiile postate pe Twitter.

Un alt comentator a scris: „M-am confruntat cu fiul meu de cinci ani. I-am cerut explicaţii despre ratele imobiliare. Mi-a răspuns că nu ştie, lui îi place Batman’.

Marţi dimineaţă, două explozii au zguduit aeroportul din Bruxelles şi staţia de metrou Maelbeek. În cele două atentate separate au murit 31 de oameni şi peste 200 au fost răniţi, dintre care câteva zeci sunt în stare critică.  Organizaţia teroristă Stat Islamic a revendicat ambele atacuri.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *