Brexit: Vești proaste pentru români. Cum va fi controlată imigrația în Marea Britanie

  • Nicoleta Ungureanu
  • 12 septembrie 2016
  • Externe

Planul de controlare a imigrației din Marea Britanie începe să prindă contur. Ministrul de interne britanic, Amber Rudd, a declarat că studiază posibilitatea introducerii unui sistem de permise de muncă pentru a controla imigrația provenită din țările Uniunii Europene, conform Reuters.

Autoritățile britanice încearcă să îi satisfacă pe alegătorii care au optat pentru ieșirea Marii Britanii din UE și, inclusiv, pentru un control al imigrației. Mulți britanici cer reducerea imigrației și renunțarea la politica frontierelor deschise ale blocului comunitar.

„Permisele de muncă au cu siguranță valoare”, a declarat Rudd la BBC, adăugând că ministerul pe care îl conduce examinează sistemele de control al migrației și că nu a fost luată deocamdată nicio decizie.

În prezent, Marea Britanie impune un sistem de vize pentru cetățenii extracomunitari, dar cetățenii din țările UE pot trăi și lucra în Marea Britanie fără a avea nevoie de vize. „Vom studia pentru a vedea cum putem obține ce este mai bine pentru economie, reducând numărul (migranților), dar protejându-i pe aceia care chiar adaugă valoare economiei”, a spus Rudd.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *