Ultimele Știri

Brexit-ul şi atentatele teroriste pot afecta economia românească

Decizia Marii Britanii de ieşire din Uniunea Europeană, dar şi evenimentele tragice din Belgia, Franţa, Germania ar putea avea impact şi asupra economiei româneşti, prin gradul de incertitudine pe care îl creează, conform premierului Dacian Cioloș.

Premierul a declarat că ”incertidutinea depinde şi de rapiditatea cu care liderii politici sunt în stare să ia decizii după astfel de evenimente”.

Pentru ieşirea din Uniunea Europeană au votat puţin aproximativ 17,4 milioane de cetăţeni, în timp ce pentru rămânerea în UE s-au înregistrat puţin peste 16 milioane de voturi.

Votul de la referendum arată discrepanţe regionale majore în cadrul Marii Britanii, atât Scoţia, cât şi Irlanda de Nord au votat pentru rămânerea în UE, în timp ce Anglia şi Ţara Galilor au votat majoritar pentru ieşire, relatează BBC News online şi Reuters.

Prim-ministrul de la Edinburgh, Nicola Sturgeon a declarat vineri că „Votul aici arată clar că oamenii din Scoţia văd viitorul lor ca parte a Uniunii Europene”, conform Realitatea.net.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*