Brexit: Sute de britanici vor să se mute în România, pentru a rămâne în UE

  • Nicoleta Ungureanu
  • 2 iulie 2016
  • Social
romani marea britanie

Sute de britanici sunt dispuși să își lase în urmă viața din Marea Britanie pentru a se muta în România. Cea mai mare parte dintre ei se gândesc să își deschisă aici companii sau să își continue afacerile deja existente.

Ei au scris pe un site lansat recent de doi clujeni, special pentru cei din Regat care vor să plece de acolo şi să-şi deschidă o afacere la noi: „Dacă nu îţi surâde ideea să fii blocat pe o insulă împreună cu Boris şi Nigel pentru tot restul vieţii tale, s-ar putea să avem un plan”. Acesta este mesajul cu care sunt întâmpinaţi britanicii nemulţumiţi de votul de săpătmâna trecută.

James este unul din britanicii care au accesat portalul Transylvania Beyond, la câteva minute după ce acesta a fost creat: „Cred că dacă aș putea să merg acolo să lucrez, să văd cum e, ar fi grozav. Cred că acesta e lucrul pe care generaţia mea l-a pierdut, posibilitatea de a lucra în Europa. Cred că de asta mulţi sunt nervoși că ieșim din UE,” spune James Whiteman.

Site-ul Transylvania Beyond a devenit viral rapid. La fiecare patru minute, un nou străin trimite un mesaj, conform Digi24.

Mulți dintre ei sunt interesați de oportunități de business, fie să își aducă business-ul în Transilvania, fie să înceapă o companie aici, o parte au cerut informații despre cum să își găsească un job în România, alții despre ce ar însemna să își mute familia aici,” explică Elena Hurjui, iniţiatoare a campaniei.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *