Brexit: Regatul Unit va fi puternic afectat din punct de vedere economic. Sumele imense pe care le va pierde anual

  • Nicoleta Ungureanu
  • 12 octombrie 2016
  • Externe

Regatul Unit va traversa o perioadă dificilă din punct de vedere economic, după ieșirea din Uniunea Europeană. Deprecierea lirei sterline a ajuns la un nivel minim record, iar temerile investitorilor cresc.

Temerile investitorilor privind efectele negative economice și financiare ale votului pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană (Brexit) au început să fie din ce în ce mai mari, după deprecierea record a lirei sterline de luna aceasta, care a dus la creșterea randamentelor obligațiunilor guvernamentale.

„Investitorii sunt din ce în ce mai tentați să aprecieze activele britanice în lumina pieței emergente, pe fondul unei reevaluări a perspectivelor economice ale țării pe termen mediu spre lung”, a apreciat Chris Scicluna, analist la Daiwa Capital Markets Europe Ltd, în Londra.

Membrii Guvernului de la Londra au fost avertizați că Marea Britanie ar putea pierde anual venituri din taxe în valoare de 66 de miliarde de lire sterline (73 de miliarde de euro) în cazul unei ieșiri dure din Uniunea Europeană (UE), o variantă în urma căreia Marea Britanie va avea un acces limitat la piața unică din UE, informează cotidianul The Times, citând o serie de documente guvernamentale.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *