Ultimele Știri

BREXIT: Parlamentul European cere activarea imediată a procedurii de ieşire a Marii Britanii din UE

Parlamentul European îi cere Marii Britanii să activeze imediat procedurile de ieșire din Uniunea Europeană, transmite AFP. Cererea a fost formulată în cadrul sesiunii extraordinare de la Bruxelles.

Parlamentul European s-a reunit la Bruxelles, într-o sesiune extraordinară pe tema rezultatului referendumului din Regatul Unit, cerându-i Marii Britanii să părăsească Uniunea Europeană cât mai curând. În cadrul acestei reuniuni va fi votată rezoluţia referitoare la decizia UK de a părăsi Uniunea Europeană.

Britanicii regretă însă decizia luată, iar Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, a declarat în faţa Parlamentului European că regretă votul din Regatul Unit şi va solicita Guvernului Marii Britanii clarificări cât mai rapide.

Acesta a declarat că a interzis orice fel de discuţii în prelabil cu reprezentanţii Regatului Unit, pentru a nu instaura ideea că au loc negocieri secrete. Astfel, nu vor exista notificări și niciun fel de negociere, conform președintelui Comisiei Europene.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*