BREXIT: Parlamentul European cere activarea imediată a procedurii de ieşire a Marii Britanii din UE

  • Nicoleta Ungureanu
  • 28 iunie 2016
  • Externe

Parlamentul European îi cere Marii Britanii să activeze imediat procedurile de ieșire din Uniunea Europeană, transmite AFP. Cererea a fost formulată în cadrul sesiunii extraordinare de la Bruxelles.

Parlamentul European s-a reunit la Bruxelles, într-o sesiune extraordinară pe tema rezultatului referendumului din Regatul Unit, cerându-i Marii Britanii să părăsească Uniunea Europeană cât mai curând. În cadrul acestei reuniuni va fi votată rezoluţia referitoare la decizia UK de a părăsi Uniunea Europeană.

Britanicii regretă însă decizia luată, iar Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, a declarat în faţa Parlamentului European că regretă votul din Regatul Unit şi va solicita Guvernului Marii Britanii clarificări cât mai rapide.

Acesta a declarat că a interzis orice fel de discuţii în prelabil cu reprezentanţii Regatului Unit, pentru a nu instaura ideea că au loc negocieri secrete. Astfel, nu vor exista notificări și niciun fel de negociere, conform președintelui Comisiei Europene.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *