Ultimele Știri

Brexit: Marea Britanie vrea un acord ”unic” cu UE. Acesta ar trebui să curpindă o limitare a imigrației pe teritoriul britanic

Guvernul britanic dorește să ajungă la un acord unic cu Uniunea Europeană, au afirmat miercuri mai mulți miniștri, scrie AFP. Aceștia nu doresc ca Marea Britanie că copieze acordul care leagă țări ca Norvegia de blocul european.

Acordul unic ar trebui că conțină un „control al numărului persoanelor din UE autorizate să vină în Marea Britanie”, a precizat un purtător de cuvânt al premierului Theresa May.

Susținătorii unei rupturi cu UE, ca ministrul de externe Boris Johnson, consideră că o limitare a imigrației europene este absolut necesară pentru a respecta votul poporului britanic, cu riscul de a se izola de o piață cu 500 de milioane de consumatori.

„Mai mulți membri ai cabinetului au afirmat că dorim un model specific pentru Marea Britanie, și nu o soluție gata făcută”, a subliniat purtătorul de cuvânt al premierului.

„Aceasta trebuie să implice un control al numărului de persoane din UE autorizate să vină în Marea Britanie, dar și să ofere o soluție pozitivă comerțului de bunuri și servicii”, a adăugat el.

Theresa May a repetat că va pune în aplicare retragerea țării sale, dorită de aproape 52% dintre britanici.

”Trebuie să continuăm să fim foarte clari, că ‘Brexit înseamnă Brexit’, că urmează să facem un succes din aceasta. Aceasta înseamnă că nu va exista un al doilea referendum, nici o tentativă de a rămâne în UE prin ușa din spate, că urmează de fapt acum să realizăm” Brexitul”, a declarat ea, citată de un purtător de cuvânt.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*