Brexit: Marea Britanie, pusă la zid pentru că vrea să limiteze imigrația. ”Ne vom opune prin veto oricărui acord între UE şi Regatul Unit”

  • Nicoleta Ungureanu
  • 18 septembrie 2016
  • Externe

Marea Britanie este pusă la zid de către statele V4 – Ungaria, Polonia, Cehia şi Slovacia, care anunță că se vor opune prin veto unui acord între UE și Marea Britanie, în legătură cu limitarea drepturile cetăţenilor europeni de a lucra în această ţară.

Grupul de la Vișegrad este hotărât să recurgă la opunerea prin veto în cazul în care UE și Marea Britanie ajung la un acord cu privire la limitarea imigrației, a declarat premierul slovac Robert Fico, într-un interviu acordat sâmbătă agenţiei Reuters

”Statele V4 (Grupul de la Vişegrad) nu vor face niciun compromis. Dacă nu vom avea o garanţie că aceşti oameni (care trăiesc şi muncesc în Marea Britanie) vor fi egali, ne vom opune prin veto oricărui acord între UE şi Marea Britanie”, a subliniat Fico pentru Reuters.

Oficialii Uniunii Europene au subliniat și ei vineri că Marea Britanie nu va primi acces la piața unică a UE dacă Londra nu acceptă libera mișcare a muncitorilor, punct central al acordurilor UE.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *