Ultimele Știri

Brexit: Dezastru pentru exportatorii români în Marea Britanie! Deprecierea lirei produce pierderi de 1,5 milioane de euro pe zi

Deprecierea cu până la 15% a lirei produce pierderi de 1,5 milioane de euro pe zi pentru exportatorii români din Marea Britanie.

Exporturile românești în Marea Britanie constau, în proporție de 47%, în mașini și echipamente, 23% — confecții și 18% — auto și componente auto.

Estimările au fost făcute luni de către Mihai Ionescu, copreședinte al Consiliului de Export al României Mihai Ionescu. “La o cădere a lirei sterline de 15%, avansată de consilierul guvernatorului BNR, Lucian Croitoru, înseamnă că noi vom pierde 1,5 milioane de euro în fiecare zi din export. Comerțul României cu Marea Britanie se ridică la 4 miliarde de euro, din care 2,4 miliarde export și 1,6 miliarde import. Deci, balanța este activă. Mai mult, pe primul trimestru, avem o creștere a exportului de 15% și de 5% la importuri, deci se menține trendul de balanță activă”, a explicat Mihai Ionescu, citat de Digi24.

Conform acestor cifre îngrijorătoare, Banca Națională a României va interveni pentru temperarea deprecierii lirei sterline, având în vedere că “nu este indiferent pentru BNR ce se întâmplă cu economia românească”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*