Brexit: Cum vor fi afectați studenții români din Marea Britanie

IntegralEdu, consultant educațional din România pentru studii în afara țării, îi asigură pe studenții români că încă pot aplica pentru a studia la Universități din Regatul Unit.

Universitățile din Regatul Unit le-au transmis studenților străini că educația lor nu va fi afectată de Brexit și Ministerul Educației a asigurat că împrumuturile făcute de majoritatea studenților din alte țări care învață în UK vor fi onorate, potrivit The Independent.

Studenții din prezent și cei care vor începe la toamnă vor beneficia în continuare de finanțare pe toată durata studiilor lor. Studenții Uniunii Europene sunt bineveniți în Regatul Unit”, a spus ministrul Jo Johnson.

Printre cei care consideră că decizia Marii Britanii de a ieși din Uniunea Europeană este dezamăgitoare se numără și președinta Universităților din Ukm Julia Goodfellow.

„Prima noastră prioritate va fi să convingem Guvernul Regatului Unit că trebuie să se asigure că studenții și angajații din alte țări europene vor putea studia și lucra în continuare în universitățile britanice pe termen lung și să promoveze Regatul Unit ca fiind o destinație deschisă celor mai intelegente minți”, a spus Julia Goodfellow.

Românii își pot finanța studiile de master sau MBA prin împrumuturi acordate de guvernul britanic împreună cu Departamentul de Business Inovation, cu sume în valoare de până în 10.000 de lire sterline, precizează IntegralEdu. 

„De câteva zile suntem asaltați de întrebări din partea tinerilor și părinților care doresc să știe dacă Brexit-ul afectează împrumuturile pentru studii în Marea Britanie. Îi asigurăm pe toți cei interesați că procesul prin care studenții români sunt admiși la studii în Marea Britanie nu va fi afectat, în următorii doi ani, de decizia luată de britanici prin referendum. De asemenea, cei care studiază deja la universități din Marea Britanie precum și cei admiși în următorii doi ani își vor păstra statutul și drepturile pe întreaga perioadă de studii, fără modificări ulterioare. Universitățile la care urmează să plece românii în această toamnă, precum și Student Loans Company au transmis deja comunicate oficiale, care susțin acest lucru”, a transmis Ana Maria Papp, Manager Departament Universităţi in Străinătate, IntegralEdu.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *