BREXIT: Care sunt principalele consecințe fiscale și cum vor arăta relațiile comerciale dintre România și Regatul Unit

  • Nicoleta Ungureanu
  • 22 august 2016
  • Economie

Ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană produce o serie de consecințe fiscale negative asupra relațiilor comerciale dintre România și Regatul Unit.

Nivelul împovărător al taxelor și impozitelor post-BREXIT i-ar putea ține pe investitorii britanici foarte departe de România, conform HotNews.

Odată ce Regatul Unit pierde statului de membru UE, plățile efectuate între entități din România pe de-o parte și Anglia, Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord pe de altă parte, ar fi supuse prevederilor legislației din țara sursă, fără a fi urmate regulile specifice tranzacțiilor dintre comunitari. Rămâne posibilitatea aplicării prevederilor favorabile din Convenția de Evitare a Dublei Impuneri, însă acestea au fost agreate acum mai bine de 40 de ani.

O companie rezidentă în Regatul Unit, care a dezvoltat activități pe piața locală de mai bine de 2 ani prin intermediul unei subsidiare, ar putea ajunge să lase în România 5% din cuantumul dividendelor, 10% din cuantumul dobânzilor cuvenite și cel puțin 10% din redevențe.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *