Ultimele Știri

Botoşani: Şapte cetăţeni afgani, între care un copil de doi ani, prinşi când încercau să intre ilegal în ţară

refugiati Turcia

Şapte cetăţeni afgani, între care un copil de doi ani, au fost prinşi de poliţiştii de frontieră din judeţul Botoşani în timp ce încercau să intre ilegal în ţară, în zona localităţii Bobuleşti, pentru a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen.

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, poliţiştii de frontieră din judeţul Botoşani au prins o familie de cetăţeni afgani cu patru copii, cel mai mic având doi ani, precum şi un bărbat, rudă cu cele şase persoane, care intenţionau să intre ilegal în România pentru a ajunge în Spaţiul Schengen.

Ei au fost prinşi, marţi, cu ajutorul sistemului de supraveghere care funcţionează pe principiul termoviziunii, în zona localităţii de frontieră Bobuleşti.

Cei şapte cetăţeni afgani nu vorbeau limba română şi aveau mai multe bagaje.

Cei şapte – o familie formată din soţ, soţie, patru copii cu vârste cuprinse între 2 şi 15 ani şi fratele soţului – au fost duşi la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră pentru cercetări, cetăţenii afgani declarând că au încercat să treacă ilegal frontiera dintre Moldova şi România, cu scopul de a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen.

Poliţiştii de frontieră au început cercetări în acest caz, pentru intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat.

Conform acordului existent între România şi Republica Moldova, cetăţenii afgani au fost predaţi autorităţilor de frontieră ale statului vecin.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*