Ultimele Știri

Bosnia a livrat 550 de tone armament Irakului pentru lupta împotriva Statului Islamic

arme bosnia

Bosnia a donat peste 550 de tone de arme și muniții forțelor armate irakiene, ca parte a implicării sale în coaliția condusă de SUA împotriva Statului Islamic, a declarat luni ministrul bosniac al apărării.

Donația a fost făcută în urma unei cereri a Statelor Unite și cuprinde arme și muniții produse în ultimele decenii, când Bosnia a fost parte a fostei Federații Iugoslave.

„Presupun că vom continua discuțiile pe această temă cu partenerii noștri, în acest caz, ambasada SUA, și este posibil să facem donații similare în viitor”, a spus Zekerijah Osmic.

În reformele apărării sponsorizate de SUA și NATO, Bosnia vrea să scape de mai mult de 16.500 de tone de muniție și mai mult de 40.000 de piese de armament, un excedent rămas după războiul din 1992-1995, în care au murit mai mult de 100.000 de persoane. Bosnia nu face parte din alianța NATO, dar face eforturi  pentru aderare.

Aceasta este prima donație bosniacă în Irak, ca parte a luptei împotriva coaliției islamiste ISIS, dar Bosnia a oferit în prealabil donații atât în Irak și Afganistan, atunci când trupele bosniace au servit în misiuni internaționale în cele două țări.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*