Boris Johnson o sprijină pe Andrea Leadsom la funcţia de premier al Marii Britanii

  • Adelina Mitrache
  • 5 iulie 2016
  • Externe

Boris Johnson, fost primar al Londrei şi unul dintre liderii grupului politic favorabil ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, a anunţat că o sprijină pe Andrea Leadsom la şefia Partidului Conservator şi implicit la funcţia de prim-ministru al Marii Britanii, informează Reuters online.

„Andrea Leadsom oferă iuţeala, hotărârea şi determinarea, ce sunt esenţiale pentru următorul lider al acestei ţări”, a afirmat Johnson într-un comunicat.

„Este specializată în chestiunea UE (…) şi va fi, prin urmare, bine plasată pentru a contribui la crearea unei viitor post-Brexit măreţ pentru Marea Britanie şi Europa”, a mai spus liderul conservator.

În perioada referendumului, Andrea Leadsom s-a implicat activ în campania favorabilă părăsirii Uniunii Europene de către Marea Britanie.

 Andrea Leadsom

Boris Johnson era considerat ca având şanse foarte mari să-l înlocuiască pe David Cameron la şefia Partidului Conservator şi implicit la funcţia de premier al Marii Britanii, însă, după referendum, pe fondul polemicilor, Boris Johnson a devenit din ce în ce mai contestat, iar în aceste circumstanţe a anunţat că nu va candida.

Pe lângă Andrea Leadsom, pentru conducerea Partidului Conservator şi postul de premier al Marii Britanii mai candidează Theresa May, Liam Fox, Stephen Crabb şi Michael Gove.

O prima rundă de vot în cadrul grupului parlamentar conservator ar urma să aibă loc marţi.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *