Ultimele Știri

BOR vrea să colecteze sânge din școli și facultăți

Patriarhia Română a anunțat că lansează o altă campanie de donare de sânge în școli, facultăți și biserici, după ce în cadrul progamului de anul trecut, desfășurat în 20 de orașe, s-a colectat peste o tonă și jumătate de sânge.

Campania Patriarhiei Române poartă numele „Dăruiește viață! Vino să donezi sânge!” și este coordonată de Ciprian Grădinaru, eclesiarhul Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului din București.

„Totul a început atunci când a venit la mine o credincioasă, care mi-a spus că are nevoie de sânge. Era vorba de o grupă rară, pe care nu o găsea nicăieri. Atunci am lansat primul apel în biserică. De atunci ni s-au alăturat continuu credincioși, elevi, studenți, polițiști și jandarmi. Mi-am dat seama că oamenii ar dona, dar nu avem bancă de sânge, așa că am început simultan o altă campanie, prin care sperăm să reușim și achiziționarea unei bănci pentru stocarea sângelui colectat”, a precizat părintele.

Grădinaru a menționat că rectorii universităților sunt de acord cu inițiativa preoților, iar prima acțiune de colectare de sânge va avea loc, mâine, la Centrul de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie” din incinta bisericii Sfântul Pantelimon-Foișorul de Foc, unde sunt așteptati sute de credincioși.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*