Ultimele Știri

BOR rămâne fără finanțare de la statul român

patriarhul daniel

Mai mult pentru Sănătate şi Educaţie, mai puţin pentru Biserici. Bugetul de stat pentru anul viitor este gata. Guvernul speră să încaseze mai mulţi bani din taxe şi impozite, aşa că un singur minister va avea la dispoziţie fonduri mai puţine ca în 2015. Surpriza din buget este nealocarea de bani pentru biserici. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române spune că proiectul Catedralei Neamului va continua, deoarece nu este finanțat doar din fonduri de la stat.

După ce anul acesta, Patriarhia a primit peste 177 de milioane de lei pentru construcţia Catedralei Mântuirii Neamului, în proiecţia pentru 2016 a guvernului Cioloş bugetul SGG pentru Culte a fost tăiat total.

Decizia Guvernului vine ca urmare a unei discuţii avute săptămâna trecută de premierul Cioloş cu Patriarhul Daniel.

Potrivit proiectului de buget de pe site-ul Ministerului de Finanţe, banii care ar fi trebuit să fie alocaţi pentru construcţia sau modernizarea lăcaşurilor de cult au fost tăiaţi.

Au rămas valabile în continuare doar sumele pentru salariile personalului clerical din cadrul Secretariatului de Stat pentru Culte.

În schimb, Executivul a decis să nu mai acorde finanţări pentru modernizarea lăcaşurilor de cult, după ce execuţia preliminară pe 2015 a conţinut 177 de milioane de lei, iar în 2014 au fost 148 de milioane lei.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*