Ultimele Știri

Bonuri de masă câștigate în instanță de medici

Un caz fără precedent s-a întâmplat într-un spital din Bârlad. Personalul medical nu a primit tichetele de masă pe o perioadă de opt luni fapt ce a stârnit revolta sindicatului din care mai mulți medici și asistente fac parte.

Peste 88.000 de tichete de masă, au fost câștigate în instanță de către cei 630 de salariați ai Spitalului de Urgență Bârlad. Aceștia au dat în judecată spitalul, după ce conducerea lui a suspendat acordarea acestui drept.

Tribunalul Vaslui a dat câştig de cauză Sindicatului ”Sanitas” Vaslui în procesul intentat, în aprilie anul trecut, Spitalului de Urgenţă Bârlad de către cei 630 de salariaţi membri de sindicat, după ce acestora nu li s-au mai acordat tichete de masă începând cu luna martie 2014. Instanţa vasluiană obligă conducerea unităţii medicale să acorde retroactiv celor 630 de angajaţi tichetele de masă pe o perioadă de opt luni, ceea ce înseamnă că fiecare salariat va trebui să primească, în medie, 140 de tichete de masă.

”Noi credem că cei din conducerea Spitalului Bârlad sunt de bună-credinţă şi vor pune în aplicare hotărârea instanţei. Deja s-a intrat într-un ritm normal de acordare a tichetelor de masă încă din decembrie anul trecut, când au fost date drepturile aferente lui noiembrie, iar luna aceasta se vor acorda cele pentru decembrie. Până la urmă, este un drept prevăzut şi asumat în contractul colectiv de muncă şi era de aşteptat ca instanţa să ne dea câştig de cauză”, a declarat preşedintele Sindicatului ”Sanitas” Vaslui, Daniela Clătinici.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*