Ultimele Știri

Bombardiere ruseşti invadează spaţiul aerian al SUA

Bombardierele strategice ruseşti au efectuat 16 incursiuni în nord-vestul spaţiului aerian american în ultimele zece zile, o creştere neobişnuit de mare a acestor zboruri, potrivit unor oficiali american din cadrul apărării, relatează publicaţia electronică Washington Free Beacon.

În timpul unei incursiuni a bombardierelor ruseşti în apropiere de Alaska, a fost detectat şi un avion de colectare a informaţiilor.

„În ultima săptămână, NORAD a raportat că a identificat vizual avioane ruseşti care operează în apropierea zonelor de identificare ale apărării aeriene din SUA”, a declarat maiorul Beth Smith, purtător de cuvânt al North American Aerospace Defense Command (NORAD).

Smith nu a numit zborurile aparatelor ruseşti drept „un vârf de activitate”, ci a căutat să minimalizeze ameninţarea, precizând că zborurile au fost evaluate ca „misiuni de instruire de rutină şi exerciţii”.

„Zborurile bombardierelor au avut loc în principal de-a lungul zonei de identificare a apărării aeriene din Alaska, care acoperă Insulele Aleutine şi partea continentală a statului. O singură incursiune a implicat intrarea în zona de apărare aeriană din Canada”, a declarat Smith.

„Zborurile aeronavelor ruseşti au inclus un mix de bombardiere grele Tu-95 (Ursul H) şi avioane de recunoaştere maritimă Tu-142 (Ursul F), iar un avion de colectare de informaţii IL-20 a fost detectat în timpul incursiunilor de zbor”, a specificat purtătorul de cuvânt.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*